Onlangs ontstond commotie in de rijschoolbranche toen naar aanleiding van het adviesrapport van de Commissie Roemer naar buiten kwam dat voortaan een akkoord nodig is van twee rijscholen om praktijkexamen te mogen doen. Dit om de rijscholenbranche in de nabije toekomst te professionaliseren. De rijschoolbranche staat de laatste jaren helaas steeds vaker in een kwaad daglicht vanwege uitwassen die plaatsvinden. Om deze misstanden aan te pakken presenteerde Commissie Roemer onlangs het adviesrapport ‘Van rijles naar rijonderwijs’. Eén van de aanbevelingen in dit rapport was dat voortaan een akkoord nodig is van twee rijscholen alvorens een leerling praktijkexamen mag doen. Een advies dat voor veel onrust zorgde in de markt bij de huidige en toekomstige leerlingen en hun ouders, mede vanwege de hoge kosten die daarmee gemoeid zijn. Loef licht toe: “Het is natuurlijk altijd goed om het kaf van het koren te scheiden, maar of dit voorstel dé juiste aanpak is daar ben ik niet van overtuigd. Ik ben dan ook verheugd dat de directeur van het CBR, de heer Alexander Pechtold, zich vooralsnog heeft uitgesproken tegen dit advies. Wel is gestart met het uitvoeren van een pilot om de effecten van dit advies meetbaar te kunnen maken. Of dit advies ooit het daglicht haalt zal dus nog moeten blijken, maar vooralsnog blijft alles bij het oude en is er géén reden voor paniek. Persoonlijk zou ik wel opteren om de tussentijdse toets voor eenieder verplicht te stellen. Daarmee kan mijns inziens al een goede stap in de juiste richting worden gezet. Het is namelijk in het belang van elke weggebruiker dat toekomstige weggebruikers veilig en verantwoord, voor zichzelf en voor anderen, de weg op kunnen. En daar draait het tenslotte allemaal om.”

 

 

*Rijschool Loef, begonnen in 2009, is gespecialiseerd in het geven van (categorie B) autorijlessen voor jong en oud. Daarnaast leidt deze franchisenemer (startende) ondernemers op die op termijn een eigen rijschool willen openen.

 

Meer informatie

Rijschool Loef, Zwanebloem 9, 3931 WK Woudenberg, contactpersoon: C. Loef, info@rijschoolloef.nl, www.startjerijschool.nl

Terug naar overzicht

Gratis proefles aanvragen

Superscherpe prijzen en gezellige rijlessen, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke leerstijl. Dát is Rijschool Loef. Vrijblijvend kennismaken? Stap in!

Ik wil een gratis proefles