Bij het leren autorijden hoort ook het behalen van het theoriecertificaat. Dit mag je al vanaf je zestiende halen, maar het is ook prima als je hiermee start als je begint met de autorijlessen. Je hoeft nog niet geslaagd te zijn voor je autotheorie op het moment dat je begint met lessen volgen, wel als je praktijkexamen gaat doen.

Je kan een cursus autotheorie volgen of zelf aan de slag gaan met behulp van een lesboek. Beide methoden hebben voordelen en nadelen en de keuze hangt af van jouw leerstijl. Weet je niet zo goed wat voor jou de beste keuze is? Wij denken mee!

Geldigheid:
Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig na het behalen van je examen. Dit examen doe je bij het CBR.

Cursus:
Er zijn in het land een hoop aanbieders die een één- of twee- daagse cursus aanbieden. Er zitten hele goede opleiders tussen maar helaas ook mindere. Wij als rijschool geven geen theorielessen omdat de theorieopleiders specifiek hierin gespecialiseerd zijn. Zij hebben daar veel ervaring mee en weten veel beter hoe je de theoretische kennis overbrengt. Uiteraard komt de theorie wel in de praktijklessen ter sprake.

Ons advies:
Als je een cursus wil volgen, laat het ons dan weten. We geven dan aan welke goede opleiders in de buurt zitten.
Het voordeel van een cursus is dat je in een korte tijd alle kennis opdoet van de theoriestof.
Het nadeel is dat de kennis bij zo’n snelcursus vaak kort blijft hangen en de kosten best hoog zijn.
Voor de kosten van een cursus kan je al snel vier keer een theorie-examen doen.

Zelf studeren:
Zelf leren voor je autotheorie-examen kan aan de hand van een boek. Vaak wordt dat gecombineerd met een online cursus voor het maken van oefenexamens of een samenvatting van de stof. Let op: ook hier geldt dat er goede en minder goede aanbieders op de markt zijn. Wil je zelf leren voor je autotheorie? We geven je graag advies over een goed lesboek.

Wij kunnen je ook van een theorieboek voorzien en het examen voor je inplannen.
Het voordeel is dat de kosten hiervan veel lager zijn dan een cursus en dat je in je eigen vrije tijd kan leren en oefenen.
Het nadeel is dat veel leerlingen zich er moeilijk toe kunnen zetten om zelfstandig te studeren. Daardoor zakken ze eerder voor het theorie-examen.

Heb je nog vragen over (het behalen van je) autotheorie? Stel ze gerust!

Reviews

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij rijschool Loef. Casper heeft veel geduld waardoor ik niet bang was fouten te maken. De lessen worden gegeven op een manier die bij jou past en aangepast op de punten die voor jou nodig zijn. Door de goede lessen heb ik in één keer mijn rijbewijs gehaald en voel ik me nu zelfverzekerd in het verkeer. Zeker een aanrader!

Lois Roest

Hele fijne en leuke rijlessen gehad! Casper heeft een fijne manier van les geven, en de lessen waren uitdagend en afwisselend.

Carmen

Top rijschool, voor iemand met faalangst en ADD super goed geholpen, hele fijne tijd gehad 🙂

Annabelle Marijt

Ik heb een erg fijne tijd bij Rijschool Loef gehad. Mede door de vele variatie van de lessen vloog de tijd altijd voorbij! Er wordt echt gekeken naar wat jij als persoon nodig hebt en welke manier het beste werkt. Ik heb dit als zeer fijn ervaren! Daarnaast waren de spelletjes tijdens de lessen ook altijd erg leerzaam! Kortom een echte aanrader 😄

Anouk Hoogesteger

Casper zorgt altijd voor leuke en leerzame lessen. Hij zorgt voor veel afwisseling en weet leuke spellen waardoor je gemakkelijker bepaalde dingen kunt leren. Ook is hij persoonlijk en kijkt hij naar de dingen die voor jou het beste werken. Ik kon me geen betere rijinstructeur wensen!!

Roanne Hardeman

Casper kijkt naar iedere persoon individueel, wat hij of zij nodig heeft. De lessen zijn gevarieerd, leerzaam en heb je veel lol. Casper zal 100% voor je willen gaan, om jouw het roze kaartje te bezorgen.

Michelle van Vliet

Rijschool casper Loef is zeer zeker aan te raden.
Door te kijken naar wat de leerling nodig heeft om zijn behoeften en doelen te kunnen behalen, zorgt dit voor een zeer leerzaam/leuke en een voor de leering gerichte rijles.

Anouk D

Leuke en gezellige lessen bij Rijschool Loef! Dankzij de leerzame lessen in één keer mijn rijbewijs gehaald, super blij mee!

Mirjam van den Bosch

Het was geen les saai bij Casper in de auto! Dankzij de afwisseling in de lessen en de welbekende spelletjes was elke les weer erg leerzaam. En dan ook nog eens zo’n auto waar je in mag rijden!

Arjan Van Dijk

Gratis proefles aanvragen

Superscherpe prijzen en gezellige rijlessen, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke leerstijl. Dát is Rijschool Loef. Vrijblijvend kennismaken? Stap in!

Ik wil een gratis proefles