Per 1 januari 2022 breidt Rijschool Loef het team uit met Johan Beukens, een derde rij-instructeur, franchisenemer en vader van Robert Beukens (eveneens rij-instructeur bij Rijschool Loef). Beukens is getrouwd, vader van 3 kinderen en woonachtig in Woudenberg.

Voordat Beukens terecht kwam in de autorijschool-branche heeft hij onder andere 16 jaar gewerkt als vrachtwagenchauffeur en dus vele kilometers afgelegd op de openbare weg. “Een belangrijke les die ik in die tijd heb geleerd is dat het op de weg essentieel is om zo ver mogelijk vooruit te kijken. Als je dat talent namelijk hebt ontwikkeld, dan kan je heel veel dingen die voor je op de weg gebeuren tijdig voorspellen. Met andere woorden: ik leer mijn leerlingen ‘bewust te kijken’ ofwel te anticiperen”. ‘Energiezuinig rijden’ is een ander belangrijk punt dat ik mijn leerlingen graag wil bijbrengen. Nader je bijvoorbeeld een rood stoplicht, dan leer ik ze om er langzaam naartoe te rollen en niet zo hard te remmen. Een voordeel van langzaam komen aanrijden is dat er niet zoveel gas hoeft te worden bijgegeven als het stoplicht weer op groen springt. Dit is beter voor het milieu.”

Beukens begon in 2019 in de rijschoolsector als rij-instructeur. Op de vraag met welke eigenschappen hij het beste te typeren is, antwoordt Beukens: “Ik ben een geduldig mens en heb veel passie voor het autorijden, de gave om andere mensen dingen te leren en een zekere dosis humor. Dat laatste is niet geheel onbelangrijk, want niet ieder mens leert nou eenmaal even snel. Ook mensen die minder snel leren verdienen mijn volle aandacht en het vertrouwen dat ook zij uiteindelijk een rijbewijs kunnen halen.”

Een advies van Beukens aan zijn toekomstige leerlingen is, start eerst met de theorie en begin daarna met de praktijklessen. “Ik heb de afgelopen jaren gemerkt, dat leerlingen die dat doen de praktijk veel sneller onder de knie hebben.”

 

* Rijschool Loef begon in 2009 met het geven van (categorie B) autorijlessen voor jong en oud. Daarnaast leidt deze franchisenemer (startende) ondernemers op die op termijn een eigen rijschool willen openen.

 

Meer informatie

Rijschool Loef, Zwanebloem 9, 3931 WK Woudenberg, contactpersoon: C. Loef, info@rijschoolloef.nl, www.rijschoolloef.nl

Terug naar overzicht

Gratis proefles aanvragen

Superscherpe prijzen en gezellige rijlessen, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke leerstijl. Dát is Rijschool Loef. Vrijblijvend kennismaken? Stap in!

Ik wil een gratis proefles