‘Rijschoolleerlingen worden bedonderd met valse beloftes van bedrijven die voorrang garanderen bij het inplannen van theorie-examens’, aldus CBR-directeur Alexander Pechtold. Daarom kunnen vanaf heden kandidaten zelf hun theorie-examen inplannen, rechtstreeks bij het CBR of via hun rijschool.

Deze berichtgeving over malafide praktijken in de rijschoolwereld kleurde de afgelopen weken het nieuws. “Een belofte die absoluut niet waargemaakt kan worden”, zegt Casper Loef, directeur van Rijschool Loef in Woudenberg stellig. “Ook wij, als erkende rijschool, hebben te maken met een wachttijd van 3 maanden, alvorens onze kandidaten theorie-examen kunnen doen bij het CBR. Dit is een direct gevolg van COVID-19. Om te voorkomen dat kandidaten slachtoffer worden van dit soort malafide praktijken kunnen ze vanaf heden zelf hun theorie-examen inplannen, rechtstreeks bij het CBR of via hun rijschool.

Onduidelijkheid

Loef vertelt: “Het is belangrijk dat cursisten (en/of ouders) dit weten, want hierover bestaat nog veel onduidelijkheid in de markt. Vermeldenswaardig is dat al onze leerlingen, die een 20- of 30-uren pakket hebben afgenomen met theoriepakket standaard een theorieboek krijgen en online examenoefeningen (die volautomatisch worden geüpdatet in geval van een nieuwe release).

Toepassen

Tijdens de praktijklessen zal de lesstof van de theorie (lees: kennis en inzicht en gevaarherkenning) worden behandeld. Gaandeweg geven wij als instructeurs tijdens de praktijklessen handige tips en wordt ingegaan op mogelijke valkuilen.”

Terug naar overzicht

Gratis proefles aanvragen

Superscherpe prijzen en gezellige rijlessen, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke leerstijl. Dát is Rijschool Loef. Vrijblijvend kennismaken? Stap in!

Ik wil een gratis proefles