Zenuwen omdat het rij-examen spannend is?

Mensen met een rijbewijs in Nederland behoren, gemiddeld gezien, tot de beste chauffeurs ter wereld. En Nederland behoort ook tot één van de veiligste landen wat verkeersongevallen betreft. Dat heeft alles te maken met de strenge exameneisen voor zowel theorie-examen als rij-examen. Maar de keerzijde is wel dat het behalen van je rijbewijs nou niet bepaald gemakkelijk is.

 

Als je dan eindelijk besluit om je rijbewijs te halen (hopelijk bij Rijschool Loef) ben je vast bekend met alle verhalen over zakken voor je praktijk, moeilijk theorie-examen, strenge eisen door examinatoren en verhalen van mensen die in één keer geslaagd zijn. En dat is fijn voor die mensen maar je voelt je bijna een sukkel als je het allemaal niet in één keer haalt. En dat gevoel leeft bij veel mensen die beginnen met hun rijlessen bij Rijschool Loef. We herkennen dat uit onze dagelijkse praktijk bij de rijlessen.

 

Natuurlijk is het best spannend als je voor het eerst in je leven zelf achter het stuur kruipt in een auto van Rijschool Loef. Zelf het gaspedaal indrukt. Koppeling laten opkomen, langzaam gas geven en daar gaan je eerste meters als bestuurder van een auto. Pfoe, dat is gewoon heel erg spannend! En dat op weg naar een best wel moeilijk rij-examen. Zowel praktijk als theorie. En dat mag best gezegd worden. Iedereen met een rijbewijs heeft dat meegemaakt, dat allereerste begin als je voor het eerst het stuur vasthoudt.

 

Daarom bouwen we bij Rijschool Loef de lessen rustig op. Eerst gaan we de auto leren kennen op een rustig stuk weg, beetje sturen, de knoppen leren bedienen, leren schakelen, rondje rijden. Geen paniek, je leert het snel genoeg onder onze deskundige (bege-)leiding. En natuurlijk slaat de motor af als de volgorde niet helemaal klopt. Dat is prima want fouten maken mag. Daar leer je van en we bespreken meteen wat er fout gaat en hoe het beter kan. En desnoods doen we het nog een keer voor…

 

Door onze lessen bij Rijschool Loef rustig op te bouwen en je de tijd te geven om te wennen aan dat gevoel van ‘bestuurder zijn van een auto’ krijg je vanzelf het benodigde zelfvertrouwen dat je ‘in control’ bent. Je leert niet alleen de auto kennen maar je leert er ook mee ‘spelen’. Korte bocht achteruit, vooruit inparkeren, keren, rotonde ‘nemen’, invoegen op de snelweg, stilstaan op een helling zonder de rem te gebruiken, enzovoorts.

 

Allemaal leuke oefeningen die je spelenderwijs leert bij Rijschool Loef om zo de auto onder controle te krijgen en te houden. Dat speelse geeft je zelfvertrouwen. De auto wordt deel van jouw eigen-IK, een gemotoriseerd verlengstuk van jezelf. Jij bepaalt wat er gebeurt. Je leert het verkeersbeeld lezen en er op te anticiperen, je weet dat anderen (ook) fouten kunnen maken en je accepteert dat jij die fouten kunt corrigeren omdat je weet hoe je met de auto om moet gaan. Veiligheid voor alles!

 

Natuurlijk is het spannend om te leren autorijden. Maar het is ook een uitdaging. Een nieuwe dimensie in je leven. Het geeft je mobiliteit en vrijheid. Het geeft zelfvertrouwen. Je voelt je veilig onderweg. En dat is nou precies het doel van Rijschool Loef. Natuurlijk wil je dat roze kaartje halen. Slagen voor die examens. Maar wij van Rijschool Loef willen je vooral leren dat je vertrouwen mag hebben in jezelf als chauffeur. We leren je niet alleen de techniek van het rijden maar ook het zelfvertrouwen dat daaraan ten grondslag ligt. Door rustig op te bouwen. Door ruim de tijd te nemen voor jouw leerpad. Om onze ervaring van onze instructeurs met jou te delen. Zodat je leert dat autorijden leuk is en niet alleen maar ‘spannend’.

 

Wij willen dat je zo’n goede chauffeur wordt dat je je leven lang veilig kunt rondrijden. Dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen. Dat je zelfverzekerd achter het stuur plaats neemt en je verantwoordelijkheid neemt als bestuurder. Voor jezelf, voor de inzittenden en voor je mede-weggebruikers. Niet dat rijbewijs is het belangrijkste. Jij bent het belangrijkste! Als wij van Rijschool Loef jou goed opleiden weten we zeker dat jij je hele leven lang veilig kunt rondrijden. Dat is onze motivatie. Dat is onze drijfveer. Daar gaan we voor!

Dat is de intrinsieke waarde van rijlessen bij Rijschool Loef. De leukste rijschool op de Heuvelrug!

 

Terug naar overzicht

Gratis proefles aanvragen

Superscherpe prijzen en gezellige rijlessen, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke leerstijl. Dát is Rijschool Loef. Vrijblijvend kennismaken? Stap in!

Ik wil een gratis proefles